lauantai 21. marraskuuta 2015

10v terveystarkastus

Soittelin Eläinsairaala Countrypolikseen aikaa hammaskiven poistoon ja sain ensin kehoituksen käydä ottamasta verikokeet, varasin ajan samointein 10v terveystarkastukseen ja verikoisiin. Perjantaina suuntasimme sitten Romeon kanssa Countrypolikseen, joka on onnekseni 2km päässä kotoamme. Romeon piti olla syömättä 8 tuntia, joten se herätti minut 02:20 pomppimalla päällä ja huutamalla, raukallahan oli kamala nälkä. Aamuyö ja aamu meni kuunnellen kissan nälkäkiukkua. Ja jännittäessä verikokeiden tuloksia.

Klinikan sisään päästyämme Romeo ilmoitteli itsestään kovaäänisesti vastaanotossa. Punnitsin vielä Romeon isolla vaa'alla ja jäimme odottelemaan eläinlääkärin kutsua tutkimushuoneen puolelle.

Tässä vaiheessa Romeo onneksi rauhoittui, mutta huomasin sen stressaavan tilannetta melko suunnattomasti, koska sen korvat menivät jälleen tulipunaisiksi. Päästiin 10:30 vastaanottohuoneeseen ja vastassamme oli mukava eläinlääkäri Anne Kiiskinen. Lääkäri aloitti tunnustelemalla imusolmukkeet, katsomalla korvat ja hampaat. Sitten kuunneltiin sydänäänet, joiden kohdalla pidätin hengitystä, mutta puhtaat äänet löytyivät ja huokasin helpotuksesta. Sitten tunnusteltiin vatsaontelo ja kurkattiin hampaisiin. Ja kuten itsekin tiesin, siellä oli alkavaa tulehdusta ikenissä ja hammaskiveä.

Sitten paikalle kutsuttiin hoitaja, joka alkoi puuhaamaan verikokeiden ottoa. Romeota pelotti, mutta se käyttäytyi niin mallikkaasti, eikä rimpuillutkaan yhtään. Saatiin verikoe otettua ilman rauhoitusta ja eläinlääkäri vielä monta kertaa kehui, että olispa kaikki kissapotilaat yhtä helppoja :D

Sitten jäätiin avopuolisoni ja Romeon kanssa tutkimushuoneeseen odottelemaan tuloksia. Minua vapisutti kun pelkäsin niin paljon niitä tuloksia, eihän Romeo enää mikään pentu ole (vaikka niin se kyllä monestikin käyttäytyy).

Piinallisen odottelun jälkeen lääkäri tuli sitten huoneeseen tulosten kanssa. CREA oli punaisen puolella alarajalla, mutta kaikki muu näytti oikein hyvältä.

Tottakai huolestuin munuaisten toiminnasta.

Hätäilin sitten varmaan ihan liian aikaisin ja panikoin, koska oli pakko pistää viestiä Millalle kysyä miten muuttaisin Romeon ruokavaliota vähemmän munuaisia kuluttavaksi, kuitenkin olen ollut tarkka, ettei fosforia ruokavaliossa olisi liikaa.

Milla sitten onnistui poistamaan paniikin ja sanoi, että tuollainen nousu CREAssa voi johtua hyvin paastosta ja kuivumisesta. Olihan Romeo koko yön+aamun syömättä, verikokeille päästiin vasta 10:50.

Eli mitään ihmeitä ei nyt tarvitse alkaa tekemään, mutta kontrollikäynti on sitten puolen vuoden päästä ja anestesiaan saatiin lupa, jotta saadaan hampaat hoidattaa pojalta kuntoon :)1 kommentti: