maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kallen kanssa lääkärissä.

Saatiin tänään aika heti 9:00. Punnitsimme Kallen mennessä ja vaaka näytti 4,6kg, eli painoa normaalista on tippunut (normaalipaino n.5,5kg).

Eläinlääkäri kuunteli sydämen ja mahaäänet, sekä katsoi Kallen yleiskunnon. Mitään hälyyttävää ei perustarkastuksessa näkynyt, joten lähdimme selvittämään oksentelun syytä verikokein.

Kallen tuntien sanoin, että se saattaa olla toimenpiteissä hieman ärhäkkä, joten eläinlääkäri kutsui hoitajan pitelemään Kallea, kun Kallelta ajeltiin kaulasta karvat pois ja otettiin verinäyte. Kaikenkaikkiaan Kalle oli koko toimenpiteen ajan hyvin rauhallinen, mikä yllätti minut sekä avopuolisoni melkoisesti. Ennen riitti nimittäin, että eläinlääkäri tekee yhdenkin Kallen mielestä poikkeavan liikkeen ja Kalle on puolustuskannalla.

Päädyttiin tosiaan oksentelun ja laitumisen vuoksi otattamaan Kallelta verikokeet jossa tutkitaan kilpirauhasarvot, munuais-ja maksa-arvot sekä veren elektrolyyttejä. Tulokset tulevat jo huomenna! Niistä siis lisää, kunnes saamme itse lisätietoa... Onneksi mitään akuuttia nyt ei ainakaan ollut, ja muutoin Kalle tuntui olevan eläinlääkärin mielestä perusterve.

Myös pienten ihopattien syy selvisi, ne ovat vaarattomia - jonkunlaisia syyliä. On sekin huoli siispä nyt poissuljettu mielestä.

1 kommentti: