torstai 20. maaliskuuta 2014

Pentuhaaveita.

Avokkeen kanssa ollaan pitkään puhuttu, että seuraava kissa meillä tulee olemaan pitkäkarvainen rotukissa, ehdottomasti uros.

Varmaan viitisen vuotta ajatuksissa on pyörinyt pyhä birma tai ragdoll. Mietinnässä siis mahdollisimman vähän rodun ominaissairauksia omistava rotukissa, jota ei ole jalostettu pilalle. Esimerkiksi persialainen ei tulisi hengitysvaikeuksineen kuuloonkaan. Joskus myös persialaiset ovat olleet oikein näyttäviä kissoja, vuosikymmeniä takaperin, kun niiden kuonoa ei oltu jalostettu takaraivoon kiinni.

Ulkomuodollisesti silmää miellyttävät ocicat, devon rex ja bengali. Upeita lyhytkarvaisia kissarotuja. Avopuolisoni on silti ehdottoman kiintynyt huiskahäntiin, vaikka itse tykkään enemmän lyhytkarvaisista, poikkeuksen tekee tosiaan birma ja räggis.

Nyt meillä on ehkä mahdollisuus viimein toteuttaa tätä haave, toki tähän menee aikaa, mutta Helsingin suunnalta on kuulunut hieman uutisia mahdollisesta tulevasta sijoituskollista, ragdollista! Tätä jäämme siis vielä haaveilemaan muutamien vuosien päähän ;)

Ystäväni räggisneiti FI*Dollgarden's Deutzia kuva © Ely V.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti