lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pikkupotilas.

Huomasin kauhukseni hetkinen sitten, että vanhempi kissaherramme Kalle oli oksentanut verta :( tai ainakin ilmeisesti se oli verta, se ei ole saanut sellaista ruokaa, mikä värjäisi mitenkäänpäin punaiseksi oksennustakaan.

Kyseessä ei ole ainakaan akuutisti suolitukos, sillä Kalle kävi vessassa normaalisti, myös jätökset olivat normaaleita, eikä pissasta löytynyt verta, joten voimme ehkä elätellä toiveita, ettei kyseessä ole munuaiset.

Soitimme tuossa puolisen tuntia klinikalle ja päivystävälle, lähin päivystävä on sotkamossa (40km), eikä siellä voida kuin nesteyttää, minkä voimme kotonakin hoitaa. Saimme siis ohjeeksi runsasta nesteytystä ja tarkkaa seurantaa. Jos edes neste ei pysy seuraavien tuntien aikana sisällä, on pakko lähteä sotkamoon. En tiedä sitten, mitä ne muka siellä pystyisi tekemään, kun kuulema vain nesteytykset hoituu.

Ohjeena oli suunnata lääkäriin maanantai aamuna, jonne olemme Kallen kanssa menossa, mikäli tilanne ei radikaalisti muutu.

Valitettavasti pahin, mikä tuli mieleen, on vatsassa/ruokatorvessa sijaitseva kasvain, mutta ei nyt maalata piruja seinille ennen maanantaita. Siellä sitten röntgen, jossa selvinnee enemmän. Kalle piti kopittaa nyt, että voimme seurailla Kallen vointia paremmin, tuossa se vieressä on kopassaan ja ihmettelee kovin, miksi hän sinne joutui.

Toivottavasti tämä ei olisi niin vakavaa, ettei sitä pystyisi hoitamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti