perjantai 4. syyskuuta 2015

Sisäkissan aktivointi

Sisäkissa tarvitsee paljon aktiviteettia ollakseen tyytyväinen. Se ei pääse toteuttamaan luontaista saalistusviettiään ulkona, joten sille pitää luoda korvaava toiminto sisätiloihin, eli tärkeääkin tärkeämpi asia kissan psyykkeen ja hyvinvoinnin kannalta: leikittäminen.

Varsinkin pentuaikoina ja nuorena kissa leikkii mielellään hyvin paljon myös itsekseen, mutta vanhemmiten kissa saattaa laiskistua ja lakata leikkimästä pennun tai nuoren kissan lailla. Toki leikittäminen kuuluu myös olennaisena osana pennun ja nuoren kissan elämään, mutta erityisen tärkeää on pitää vireystilaa yllä vanhemmallakin iällä.

Kaikki kissat eivät tykkää kaikista leluista, On löydettävä lelu, jolla kissaa saa aktivoitua. Nuorempana Romeo rakasti laserlelua, eli laseria, jolla saa muodostettua pisteitä eri paikkoihin. Se on oikeastaan "laiskan" omistajan ihannelelu :D Voit vain istua paikallasi ja leikittää kissaa. Kyllä Romeo innostuu laserista joskus vieläkin, mutta aika harvoin, sellainen kyllä edelleen siis löytyy Romeon leluvalikoimasta.


Romeon ykköslelu on ollut koko sen eliniän "foliopalloksi" kutsumani rapiseva pallo. Se on siis täysin yksinkertainen lelu, mutta muuta kissa ei usein tarvitse.

Vietämme joka ilta Romeon kanssa 15-30minuuttia leikittäen. Joskus Romeo haluaa futailla pelkästään foliopallojen kanssa, mutta joskus kelpaa myös sellainen hiiri, joka ääntelee, kun siihen osutaan tai se osuu johonkin. Tosin yhtä kovaa mielenkiintoa sillä ei siihen ole, kuin foliopalloon. Leikkiaika riippuu siitä, miten kauan Romeolla on siihen mielenkiintoa. Usein se kyllästyy ja lösähtää lattialle mielentilassa: "juoskaa itse." Sitten lopetetaan, kun leikki ei enää maistu.

Oikeastaan sisäkissan aktivoinnissa on vain mielikuvitus rajana. Kissat rakastavat muuten tosi paljon pahvilaatikoita, niistä voi tehdä erilaisia rakennelmia ja leikittää kissaa niissä.

Sitten sisäkissan elämässä on sellainen asia, mitä pidän itse erittäin tärkeänä, nimittäin se, että kissa saisi katsoa ulos eri ikkunoista.

Meillä se on järjestetty niin, että olohuoneessa on iso raapimapuu, jossa voi löhöillä ja katsella takapihalle. Meidän takapihalla liikkuu paljon lintuja ja oravia. Romeo tykkää kyllä katsella todella paljon pieneläimiä. Se myös saalistaa niitä mielessään. Inisee ja häntä paukuttaa seinää, se on niin huvittavan näköistä :D

Yläkerrassa on myös makuuhuoneessamme ikkuna, josta Romeo pääsee katselemaan takapihalle. Keittiössä on taso, mistä näkee etupihan liikkeen.
Olohuoneen raapimapuu, mistä voi katsella pihalle.

Keittiön ikkunasta näkee pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti