keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Testissä: Racinel Take Care kissanhiekka

"Kissanhiekka Racinel Comfort Take Care on paakkuuntuva kissan hiekka, johon on lisätty aktiivihiiltä hajuja poistamaan. Tuotteella tehokas imukyky ja se on riittoisaa. 100% luonnontuote."


Minulla oli oikeastaan tosi kovat odotukset tämän hiekan suhteen. Kokeilin tätä ensimmäisen kerran silloin, kun Kalle oli  vielä elossa. 

Kalle oli aina sellainen tosi tarkka laatikollakävijä. Hiekan piti todellakin olla viimeisen päälle hyvää, että siinä kelpasi käydä - jos ei ollut - odotti yllätys portaiden alla, laatikon vieressä tai ovenpielessä. Joten kokeilu jäi sikseen, vaikka sainkin hyvän ensivaikutelman siitä, ettei hiekka pölissyt lähes yhtään, kun sitä kaatoi hiekkalaatikkoon uuden satsin laatikon pesun jälkeen. 



Nyt sitten päätin taas kokeilla Take Care-hiekkaa Romeolle, koska edelleen pidin sitä hyvänlaatuisena erityisesti tuon aktiivihiilen takia. 


Hiekassa on kyllä mahdottoman hyvä imukyky! Se paakkuuntuu todella hyvin, eivätkä paakut hajoa lainkaan, kun ne siivotaan vessasta pois. Mutta olen nyt pettynyt kuitenkin nuihin aktiivihiiliin, sillä ne eivät oikeasti pidä hajua, niin hyvin kuin normaalisti käyttämäni Vadigran nature kissanhiekka, jota meillä on menestyksekkäästi käytetty useita vuosia. Ainoa miinus tuossa Vadigranin hiekassa on tuo järjetön pölyäminen. Koko kämppä leijailee pölyä täynnä, niin, että henkeä ahdistaa kun sitä kaataa laatikkoon. Siksi päädyin alunperin kokeilemaan eri hiekkaa. 


Tarkennetaan vielä, että ennen laatikon pesuväli on ollut aina kuukausi, nyt se oli kaksi viikkoa. 


Hiekalla on siis todella paljon merkitystä. 

1 kommentti: